INFRARØD SAUNA

Hvad er en infrarød sauna?
For mange danskere vil begrebet infrarød sauna nok være forholdsvis nyt. Kabinen varmes stille og rolig op til 42-45 grader i løbet af de 30 minutter den bruges. Derved når kroppen lige så langsom at vænne sig til temperaturen. Det er de infrarøde stråler som har effektiviteten, varmen er blot som et behageligt supplement til strålerne.Til dagligt oplever vi infrarøde stråler fra solen. Vi kan ikke se dem, men kan mærke dem som varme. Denne varme er den samme, som vi oplever i en infrarød sauna. Desuden slipper man for den høje luftfugtighed og meget høje temperatur, der kendetegner en almindelig sauna. Disse to kan derfor slet ikke sammenlignes. Den infrarøde varme kan her trænge 3 – 4 cm ind i huden og opvarme knogler, muskler, led og sener på en blid og behagelig måde, uden at kroppen og huden lider overlast.

Infrarøde stråler
I en almindelig sauna kommer varmen fra et centralt sted. I en infrarød sauna kommer de infrarøde stråler fra karbonplader på saunaens vægge. Pladerne er dække af træ så du ikke kan se dem. Det er altså hele karbonpladen bag træpanelerne, der afgiver strålerne.Strålerne fremkommer ved, at der føres strøm igennem karbonpladerne og derved vil elektroner støde sammen med atomer: Det er energien, der opstår ved disse sammenstød, der afgiver infrarøde stråler. Ligesom de infrarøde stråler fra solen, er strålerne i saunaen ikke farlige. I sollys er det de ultraviolette stråler, vi skal passe på og dem er der ingen af i den infrarøde kabine. Mange har sikkert hørt om infrarøde stråler før, uden at være klar over, at det har været det, der var tale om: Infrarøde stråler bliver brugt til kuvøsebørn, nyklækkede kyllinger og smågrise under varmelampe.

FORDELENE VED AT BRUGE EN INFRARØD SAUNA ER MANGE. HER KAN BL.A. NÆVNES:

Forbedret afgiftning og udrensning
Indholdet af toksiner og andre giftige stoffer er fire gange så høj i sveden hos personer, der bruger en infrarød sauna i forhold til personer, som anvender en traditionel sauna. Faktisk viser kliniske studier, at man udskiller 20% toksiner og 80% vand i en infrarød sauna og kun 3% toksiner og 97% vand i en traditionel sauna.

Vægttab og slankende virkning
Den behagelige, dybdegående virkning af infrarød varmebehandling får mennesker til at svede meget ved relativt lave temperaturer. Da det kræver energi at svede, kan man forbrænde op til 800 kalorier under en halv times behandling i den infrarøde kabine, uden at man udsætter kroppen for den belastning en løbetur på 10-15 km giver. Visse forskere taler om, at infrarød varmebehandling øger stofskiftet, en effekt, som holder sig i lang tid efter behandlingen.

Forbedret immunforsvar
Den stimulerende infrarøde varme aktiverer din krops immunforsvar. Nye studier viser, at forkølelse, influenza og andre virusser har en mindsket varighed ved brug af varmeterapi.

Smerte- og gigtlindring
De infrarøde stråler borer sig dybt ind i musklerne og har en langvarig smertelindrende effekt. Blodårene udvides, hvilket lindre smerte og speeder kroppens healings processer op.

Lavere blodtryk
Blodårernes udvidelse bringer blodet tættere til overfladen af huden og forøger blodcirkulationen, hvilket resulterer i et lavere blodtryk.

Konditionstræning
Forskere har rapporteret at regulær brug af infrarød sauna hjælper med at vedligeholde blodårerne i en sund og rask tilstand. Infrarød sauna kan have den samme effekt som cardio træning. En behandling på omkring 20-30 min svarer til omtrent 10 km jogging.
Infrarød sauna er perfekt for dem, der ikke har tid til daglig motion eller mennesker, der lider fra en skade, som gør, de ikke har mulighed for almindelig motion.

En Infrarød sauna er klar til brug med det samme. Der er ingen ventetid på, at saunaen skal varme op.

En behandling i saunaen varer 30 minutter og koster 30,- kr. pr. person. Billetten kan købes i Cafe Hyggestunden eller i Billetautomaten.

Billetten afleveres til livredderen i hallen som vil aktivere saunaen.

For krop og sjæl

Infraroed-sauna-SN-D04-moerk